2018-02-07 394 浏览
今晚放工相约朋友系荃湾交收, 顺便一齐食个便饭, 九龙人既我去到荃湾冇理由食连锁式餐厅吧, 于是朋友就带左我去呢间西餐厅食dinner。门外张贴左各款美食图片同价钱, 当中更有特价生蚝, 不过本身自己唔太好生蚝, 所以冇落order。只叫左几款小食share同埋各人一个set dinner。【牛肝菌忌廉意粉】HK$78 (晚餐跟蒜蓉包、餐汤、饮品)蒜蓉包不是脆的, 常温松软。忌廉汤味道几重。意粉软硬岩岩好, 忌廉味很重, 每条意粉都能沾满忌廉汁, 不过牛肝菌份量较少, 而且味道较淡。【魔鬼鲜虾墨汁意粉】HK$98 意粉以墨汁制作而成的,面质弹牙又滑身。但惊喜的是意粉的汁不是黑蚊蚊既墨汁而是白汁,味道比正常既忌廉汁为甜,唔会食到成口黑色呢!另外仲有四只虾同少量菇类作伴菜,虾爽口,为意粉加添美味而不单调。【英式炸鱼薯条】HK$48预期中既炸鱼好似西餐既长条形手指咁, 点知送上台只系细细件炸鱼, 表面唔算好脆, 但一咬之下却有点惊喜, 炸鱼肉质嫩滑, 带点点鲜甜, 配上同样是即叫即炸而不油腻既薯条, 份量足够两个人食。【烟肉洋葱芝士大蘑菇】HK$58卖相似乎不太吸引, 芝士呈半溶状, 芝士跟

【牛肝菌忌廉意粉】HK$78 (晚餐跟蒜蓉包、餐汤、饮品)
蒜蓉包不是脆的, 常温松软。忌廉汤味道几重。

牛肝菌忌廉意粉

【魔鬼鲜虾墨汁意粉】HK$98
魔鬼鲜虾墨汁意粉

【英式炸鱼薯条】HK$48
英式炸鱼薯条

【烟肉洋葱芝士大蘑菇】HK$58
卖相似乎不太吸引, 芝士呈半溶状, 芝士跟大蘑菇间夹左洋葱粒同埋烟肉碎, 味道出奇地好吃, 芝士味几出, 只大蘑菇仲几Juicy tim~~~
烟肉洋葱芝士大蘑菇

【芝士忌廉焗西兰花薯茸】HK$38
虽然芝士未至于拉丝, 但味道浓郁, 西兰花带点爽, 还有少少薯蓉系底, 几饱肚, 味道配搭很match~
芝士忌廉焗西兰花薯茸

【日本红豆雪糕冰】+HK$16
红豆较少, 奶味偏重, 整体不会太甜
日本红豆雪糕冰

【心太软】+HK$28 (跟餐价)
心太软略脆, 一切开, 流心朱古力慢慢流出, 几杰身, 香浓朱古力配上云呢拿雪糕, 正!!
心太软

餐厅面积虽然小, 但款式都几多, 价钱亦唔太贵, 味道更比预期中好吃~
牛肝菌忌廉意粉
魔鬼鲜虾墨汁意粉