2018-07-27 79 浏览
入嚟之前系门口睇咗阵menu,俾佢呢个鲑亲子丼吸引咗除咗我最钟意食嘅三文鱼同三文鱼籽之外,仲有蟹籽,真系冇得顶小食同寿司嘅价钱都好平!忍唔住叫咗好多嘢食首先上嘅系吉列炸虾$28有4只,新鲜炸得好香脆,而且每条都肥嘟嘟好有肉,又够长,真系一饱口腹之欲鸡骨肠$22有两条,烧到外皮好脆,入面好juicy有少少似台式肠,但佢嘅皮薄啲,而且味道唔甜加埋柠檬汁好有日式小食风味寿司全部都系打孖上嘅,有海胆军舰,鳗鱼寿司同三文鱼寿司海胆好澎湃,叠咗足足两三层,金黄香甜,食落都够鲜味朋友叫嘅烧牛肉爆丼嚟先,跟餐配沙律同味噌汤烧牛肉丼真系好丰富,每一片牛肉都十分大块,足料又抵食日本人好钟意将烧牛肉点生蛋黄浆嚟食,我都觉得呢个配搭好啱,而已见到啲蛋浆流落牛肉片同饭个度,啲口水已经流哂出嚟重头戏鲑鱼亲子丼有五大片厚切三文鱼,三文鱼籽同蟹籽嘅份量都唔吝啬,基本上唔使酱汁已经好好捞饭晶莹剔透嘅三文鱼籽带有鲜味,而蟹籽则较重甜味,两者互相融合,令呢个丼饭味道十分有层次芝士蟹子厚烧玉子系朋友必点之选,因为佢钟意日式玉子嘅甜厚果然呢度嘅玉子都冇令我哋失望,上面一层薄薄嘅车打芝士带有些少烧过嘅焦香,上面嘅蟹子依旧香甜食到
入嚟之前系门口睇咗阵menu,俾佢呢个鲑亲子丼吸引咗

除咗我最钟意食嘅三文鱼同三文鱼籽之外,仲有蟹籽,真系冇得顶

小食同寿司嘅价钱都好平!忍唔住叫咗好多嘢食

吉列炸虾

鸡骨肠

鸡骨肠$22有两条,烧到外皮好脆,入面好juicy
有少少似台式肠,但佢嘅皮薄啲,而且味道唔甜
加埋柠檬汁好有日式小食风味

寿司全部都系打孖上嘅,有海胆军舰,鳗鱼寿司同三文鱼寿司

海胆好澎湃,叠咗足足两三层,金黄香甜,食落都够鲜味

烧肉丼

朋友叫嘅烧牛肉爆丼嚟先,跟餐配沙律同味噌汤
烧牛肉丼真系好丰富,每一片牛肉都十分大块,足料又抵食

重头戏
鲑鱼亲子丼
鲑亲子丼

芝士蟹子厚烧玉子系朋友必点之选,因为佢钟意日式玉子嘅甜厚

芝士蟹子厚烧玉子

食到最尾其实已经好饱,食个普通dinner食到好似放题咁,但又样样嘢都系钟意食嘅
而且啲寿司价钱平过一般出面食,真系觉得佢好抵

吉列炸虾
鸡骨肠