2020-11-09
开咗21年嘅扒王之王细个就听得多,但未食过,而架好似得返沙田分店😹最近上网见到佢开左新线- 扒王一哥,亦都系主打食扒嘅~午餐又有优惠做紧,所以决定试下!!铺头开咗喺Sky726七楼,除咗呢间,栋嘢都仲有好多餐厅,而大厦门口已经可以见到扒王一哥嘅餐牌~上到去有隔板隔住座位同lift👆🏻而且就会见到👇🏻扒王大大个招牌👍🏻12点过啲黎到已经有几台客啦~咁我都算早黎,坐左系窗𠮶边,可以望住弥敦道👆🏻!而窗口位只有几张,仲见有人book咗添,所以想坐窗口位就要早啲啦😹👇🏻中间𠮶啲位就会逼少少~午餐餐牌有几张,就系👆🏻呢张特价午餐 吸引咗我黎食~三款都系抗疫优惠价38蚊!加埋一都只系42蚊!讲真价钱系好抵架啦,同你喺大家乐、大快活食个餐差唔多~👆🏻而其他午餐就同出面正常价钱差唔多,加埋一60蚊起~👇🏻平食扒黎讲,依然都系几抵架😹叫咗餐之后,店员拎碗罗宋汤黎~我话我无加钱要汤,隔离台就同我讲碗汤系送嘅~😹😹😹我谂可能开张无耐送挂😆(原本餐牌写餐汤加8蚊)又几好饮,番茄味几浓又有啲辣辣地,几开胃👍🏻S4 煎蒜蓉汁牛扒饭🐮🍛牛扒系预先砌好👍🏻唔洗用刀,方便~正常份量,牛扒都算多,而且咬落唔un又唔会太淋
S4 煎蒜蓉汁牛扒饭🐮🍛牛扒系预先砌好👍🏻唔洗用刀,方便~正常份量,牛扒都算多,而且咬落唔un又唔会太淋!而🧄蒜蓉汁都几香~饭就比较多😅😹
饮品热柠檬茶就细细杯,如果大杯啲就好啦~但整体真系几好,平得黎又好味👍🏻