2022-09-30 1438 浏览
住响呢间打冷号嘅楼上,不期然渐渐都会变咗做熟客,依间舖头都有一段历史,今日夜晚突然间好肚饿,走咗落楼下嗌咗个宵夜。鹅片拼墨鱼。亦系我每一次会嗌嘅例牌。分量十足,墨鱼同烧鹅嘅数量亦都好足够,最精彩嘅就系有两款题材,肚饿啲嘅可以选择豆腐底,想冇咁Heavy可以选择大豆芽底,今次就选择左豆腐底,烧鹅好香,肥瘦适中,墨鱼都算厚切,唔会薄依依,食落口嘅感觉好满足,好新鲜,爽口弹牙,烧鹅嘅油脂一入口就慢慢深啲香气出嚟,依个千年老水底亦都系精彩嘅地方。豆腐亦都系选择靓嘅豆腐,唔会好似其他质素比较差打冷,一夹就散,实净有豆腐香!辣椒油简直就系画龙点睛!好出色嘅辣椒油,好香唔会剩系得个死辣两个字!非常满足嘅一餐宵夜
2022-09-30
$150 (宵夜)
  • 鹅片拼墨鱼