2012-09-07
当日去到过左2:30有tea set~(星期一至五) 2-6pm~ 另加1 service fee~餐厅内几有情调,昏昏暗暗的~黑色格调,waiter制服看来也很pro咁~menu也颇高级,皮制的~连餐巾的logo也很特别,sharp!!我地落order之后先扲杯水俾我地~我order 焗拿破仑通粉 $25深知以往咁多次order「拿破仑」款式的都系茄汁,今次都唔例外~need to 等耐少少~10min左右都唔算内~点知上菜竟是忌廉汁 不过我order前又无问清楚..too sad............我当日仲要 胃不适,唯有死顶.......难度不吃吗?? 幸好个汁唔算好杰身,都几有水准~唔似一般茶餐厅劲cream状的...淡淡的cream味~棒~每粒通粉也几爽口,口感一致~附少许芝士粉,很足料~附切粒西芹,南瓜粒,滑鸡切粒,洋葱粒,红萝卜~都几多料~每啖也很滋味,好饱~个餐跟雪糕红豆冰~系士多啤梨味,但系好鬼大粒冰下次1定要叫走冰.......味道ok~
个餐跟雪糕红豆冰~
题外话/补充资料:
有很多人也叫铁板餐,下次1于试下~