2019-08-25 184 浏览
今日一早系形点睇戏,睇完早场突然想吃韩烧,朋友就建议去新麻蒲,位置就系形点1行到尽头落扶手电梯到地下,好易揾。首先要赞下前菜,有海带、大豆芽、杂菜沙律同泡菜,全部都好大碟,唔使吃两啖又要叫人添,生菜好新鲜,而且清洗得好干净。我们叫咗两个套餐再加一份猪肩肉,开始仲怕唔够吃,点知差点吃唔完,份量好足,两个人绝对够饱。部队锅套餐($82)包一碗白饭🍚同饮品味道比我想象中好,本来怕泡菜太酸同汤底太辣,点知连汤都饮埋,唔太辣好好味,入面有午餐肉、肠仔同几块牛肉,个面煮都刚刚好,唔会太淋有口感,套餐包埋饭同饮品,抵食。午市猪肉套餐,($92)包一碗白饭🍚同饮品两份肉分别系护心肉同猪颈肉,护心肉腌过嘅,少少甜味唔会太咸,夹生菜吃啱啱好,猪颈肉切得比较薄,烧完外脆内软,加埋韩式豆瓣酱,正!黑毛猪肩肉($127)个样有点似猪扒,好大块,肉质嫩滑,好够肉味,唔点酱都好好味,吃得出系高质豚肉。原来平日都有午市套餐,选择多,都几抵吃。赞赞这间的服务,侍应都有礼貌,按完个钟好快就有人过来。

部队锅套餐($82)包一碗白饭🍚同饮品

午市猪肉套餐,($92)包一碗白饭🍚同饮品

黑毛猪肩肉($127)