2023-12-08
🪴今晚见有时间🌱就顺便过嚟买埋啲香草种子🌿事缘我之前同朋友分享我想自己种下野👩🏻🌾所以我早几曰已经好晒种葱嘅材料🎋葱嘅种子、花盆、有机泥、铲等等嘅材料👩🏻🌾预备假期开工噜❤️点知原来佢都话想种下Basil噃🌱咁今晚就过嚟买种子顺便食埋饭啦🥢📍呢间之前都黎过🤤餐厅好似宽敞阔落又坐舒服😌最好钟意佢哋嘅砂煲老鼠粉👍正呀喂🥳🍲砂煲老鼠粉 🌈呢家天气凉凉地🧣食番个原个人砂煲老鼠粉就啱晒🔥边食边暖笠笠嘅感觉超幸福呢🥳里面🈶️好多材料架❤️最钟意佢地入面嘅虾干🦐炸到甜甜地辣辣地🌶️超惹味喔 🥳🐣怡保芽菜鸡+黄姜饭 🌈必点嘅怡保芽菜鸡🐔鸡肉超嫩滑🔥同淡淡黄姜味嘅黄姜饭就系最好匹配喇🍚识食梗系要$10转埋鸡髀啦🍗无得输呀💯🍤泰式炸虾饼 🌈泰式炸虾饼系我最钟意嘅小食之一🤤佢呢个炸虾饼味道够浓✅虾饼内层充满绞碎嘅新鲜虾肉🦐咬落去弹牙又酥脆💯点埋酸酸甜甜嘅泰式酱汁😍好食到停唔到口呢🥳🥪椰香咖央多士 🌈食椰香咖央多士一个定要有+$4要埋邪恶嘅鲜牛油🧈多士烘到金黄色😍入口脆卜卜🤤𥚃面夹住嘅椰香味浓又香甜💯好正呀🥳☕️马来西亚拉茶 🌈之前饮过佢地嘅马来西亚拉茶已经好喜欢😻所以身为奶茶控就梗架系要饮番杯拉茶啦✅茶味浓又唔会
📍呢间之前都黎过🤤餐厅好似宽敞阔落又
坐舒服😌最好钟意佢哋嘅砂煲老鼠粉👍正呀喂🥳
🍲砂煲老鼠粉
🐣怡保芽菜鸡+黄姜饭
🍤泰式炸虾饼
🥪椰香咖央多士
☕️马来西亚拉茶
🌈之前饮过佢地嘅马来西亚拉茶已经好喜欢😻所以身为奶茶控就梗架系要饮番杯拉茶啦✅茶味浓又唔会太甜🤤保持到水准👍