2018-04-22
行行下街,虽然天气唔系好冻,但突然都想食下火锅!而且呢到可以一人一锅,台面上有三款酱料~其中有我最钟意嘅沙茶酱!我叫咗个药膳羊肉锅,如果唔食羊,可以改牛肉!材料有炸枝竹, 蚬, 鲜冬菇,娃娃菜,金针茹, 白萝卜,粉丝,鸣门卷,准山片,四季豆⋯⋯牛肉质感唔韧 , 口感几好,食完刚好够饱肚嘅!加埋个红枣桂圆杞子茶,呢个仲可以选择少甜,饮落去好舒服!朋友拣左最喜欢食既麻油鸡锅,里面既材料有米血糕、蚬、台湾贡丸、玉子豆腐、呜门卷 、娃娃菜同最好味既麻油鸡,再配台湾米线。米血糕真系几好食,又香又鲜,其他店好少有得食,另外台湾米线又濶又有口感,乃特别!当然不可缺少既主角——美味鲜嫰既鸡,食落有一种唔想停既感觉。最后加多杯台式珍珠奶茶,真系劲正!