2022-10-28
关东煮寿喜烧套餐 配日本米饭(+$15转稻庭乌冬)、综合时蔬、虾滑、甜点 我地㩒左以下两个套餐:日本黑毛和牛A4套餐 120g $238特选牛板腱套餐 $168(已升级至A4黑毛和牛和尚头)味道上两款黑毛和牛都各有千秋,所以砌图嘅时候都谂咗好耐边啲牛应该企前面套餐有既A4黑毛和牛冇讲明系边个部,但有好靓既雪花纹路,渌一阵再点生鸡蛋,放入口油脂感丰富但唔腻而另一款系黑毛和牛和尚头,和尚头系指牛嘅后腿内侧部位,相比起上款既牛佢脂肪少啲瘦啲,但牛肉味更重更浓时令蔬菜都好丰富 有娃娃菜、蟹柳、萝卜、金菇、粟米、草菇、豆腐等而虾滑味道就好似包住粒大虾既虾饺咁最后要赞下个寿喜烧汤底 同连锁既牛嘟日式火锅店唔同 呢到既汤底闻到好浓嘅鲣鱼香味,而随著汤底一路沸腾,汤底都愈黎愈浓同愈香,牛肉同配菜都愈入味,有种真系食紧寿喜烧嘅感觉主食方面我地点饭同乌冬各一 白饭就好能够中和寿喜烧汤底既咸味 而乌冬喺最后就吸收哂成个寿喜烧锅嘅精华 都系一个几唔同既味道 唔知大家会钟意边个多啲 最后仲有甜品蕨饼非常合我心意 完美句号
我地㩒左以下两个套餐:
日本黑毛和牛A4套餐 120g $238
特选牛板腱套餐 $168(已升级至A4黑毛和牛和尚头)
套餐有既A4黑毛和牛冇讲明系边个部,但有好靓既雪花纹路,
渌一阵再点生鸡蛋,放入口油脂感丰富但唔腻 而另一款系黑毛和牛和尚头,和尚头系指牛嘅后腿内侧部位,相比起上款既牛佢脂肪少啲瘦啲,但牛肉味更重更浓
时令蔬菜都好丰富 有娃娃菜、蟹柳、萝卜、金菇、粟米、草菇、豆腐等 而虾滑味道就好似包住粒大虾既虾饺咁
最后要赞下个寿喜烧汤底 同连锁既牛嘟日式 火锅店唔同 呢到既汤底闻到好浓嘅鲣鱼香味,
最后仲有甜品蕨饼非常合我心意 完美句号