2025-02-22
今日又去咗一间食越南美食嘅店舖、位于荃湾绿杨坊商场嘅店舖、就系这间过江龙《锦丽》整间环境简约带点特色🤔、同时我觉得都几特别推出越式火㶽一人一锅!.越式冬季一人锅送河粉/金边粉/火饭,同指定饮品胡椒椰子鲜鸡锅 $78呢一款鲜鸡锅正宗越南风味色香味都有🤔、汤底椰子清甜带点胡椒又暖胃带点微辣口感、喺这个天气食吓都唔错、尤其是每一件鸡件鲜嫩爽口、沾满汤汁味道十足😋、加埋河粉食幼嫩软滑口感真的唔错!.牛腩萝卜锅 $78呢一款牛腩萝卜锅卖相睇得吓🤤、汤底清甜入口带点浓浓腩香味😙、满满绿绿葱花另到更加香、牛腩肉质腍嫩完全入哂味😋、尤其是萝卜腍度适中又有口感、索哂汤汁入口味道更加正、配埋佢嘅金边粉味道一样更加好食!.牛油果米纸卷 $40大虾扎肉米纸卷 $40呢两款米纸卷两种不同配搭味道、通透软绵嘅米纸包裹牛油果同大虾扎肉一样咁好食😋、我比较钟意食大虾鲜味扎肉味道青瓜爽口、沾吓酸甜酱汁更加正!.椰青·斑润椰汁糕 $35呢一款甜点椰汁糕两种味道、一种心型椰青味道比较清香甜味😙、另一款色泽浅绿卖相比较吸引、入口啖啖斑斓香味甜度适中、口感软滑几好食😋!.热玫瑰龙眼茶热香浓美禄 +$7呢两杯热饮一杯玫瑰龙眼茶、
越式冬季一人锅送河粉/金边粉/火饭,同指定饮品
胡椒椰子鲜鸡锅 $78
沾满汤汁味道十足😋、加埋河粉食幼嫩软滑口感真的唔错!
牛腩萝卜锅 $78
呢一款牛腩萝卜锅卖相睇得吓🤤
尤其是萝卜腍度适中又有口感、
索哂汤汁入口味道更加正、配埋佢嘅金边粉味道一样更加好食!
牛油果米纸卷 $40
大虾扎肉米纸卷 $40
呢两款米纸卷两种不同配搭味道、
椰青·斑润椰汁糕 $35
热玫瑰龙眼茶
热香浓美禄 +$7
呢两杯热饮一杯玫瑰龙眼茶、散发
玫瑰花香😚啖啖龙眼清甜味、入口味道润喉都几好、另一杯香浓美禄味道色泽啖啡色、入口香滑比较浓味都几好!