2021-03-25 56 浏览
呢日同朋友去尖沙咀,天气凉凉地lunch 就去食个一人边炉。佢都几方便,就系i square 对面。餐厅装修得几好,基本上都系卡位坐得舒服。佢既66蚊一人边炉餐有三款可以简,有酸菜鱼,药膳鸡锅同埋自选。我地今次就要咗药膳鸡锅同自选。药膳鸡锅鸡锅入面有山药,木耳同埋鸡件,鸡件既份量都唔少呢。我地就要咗薯粉,呢个个既汤底比较浓郁,加上薯粉口感好好,又唔容易写得太淋,个人推介佩薯粉。自选就要咗皮蛋芫茜汤底,鲜牛肉同埋猪肉片。呢个汤底比药膳鸡锅清啲,但入面都有好多芫茜膳皮蛋,而肉片都几大块同几多,值得一赞。饮品仲有得简水果茶,入面有好多水果呢。热饮既都有,今次就要咗红枣桂圆茶。

药膳鸡锅