2021-06-29
2058 浏览
稻香接近每年都会推出一蚊鸡系列,记得以往系可以无限任叫一蚊鸡的,但由近年开始就有人数限制,每2人先可以嗌一只,虽然个玩法转左,但都系要去食下既~今次系平日晚上去,原本以为有好多人去食,但实际人流唔多,亦唔需要book枱,而佢晚市亦有套餐,但由于想嗌下唔同野食,所以就无叫套餐散嗌小菜啦,而今次就叫左豉椒炒蚬同两只鸡~豉椒炒蚬既份量算多,但系得返啲壳,蚬肉既份量实在太少😂而味道亦欠缺系大排档既镬气,感觉上只系普普通通,唔叫亦唔会蚀底。而一蚊鸡系以烧鸡形式煮,而佢系以原只鸡上,如果要斩件就要加钱,佢会提供埋较剪同手套比你食,而鸡既味道都唔错,size亦算大只,系食得耐左就会有啲滞~总结嚟讲自从无左$1任叫之后,黎稻香食野既吸引力大大降低,而小菜亦唔见得十分出色,如果去大排档食饭相信会更有风味~