2022-12-04
.😛之前返工去咗海港城食拉面,一直都唔记得同大家分享,✌🏻原来一幻拉面嘅下午茶味道唔错之余都几抵食下。😚.🈹下午茶套餐 (拉面+小食+饮品)$68.#辛辣味噌虾汤拉面 (粗面)👅8/10 🦐汤底系属于比较浓郁嘅汤,都饮得出有虾味,✨会系比较咸同埋重口味。🌶不过汤底就唔算好辣,✌🏻连唔食得辣嘅小编都唔会觉得太辣食唔到。🍜面嘅质地唔太远亦都唔太硬,粗面都几口感。😛配料仲会有半只半熟蛋同埋两块叉烧,🍖叉烧有啲细块同埋比较薄但系食落去有油香味,🥚 半熟蛋都做到糖心嘅效果唔错。💕.#虾味饭团 👅7/10🤣佢嘅饭团真系超级饱肚,🍙啲饭系压到超级实净又大嚿。👻饭团系有调味过,食落去淡淡地嘅虾味同埋酱油味几好食。🫣不过可能因为入边系冇馅,🤧食多几啖会有少少干,同埋𠮶日食嘅紫菜系唔脆嘅。.🤪整体来讲大家都知道平时喺香港食拉面都唔平,🫶🏻喺海港城呢个地段可以用呢个价钱食到咁多嘢食仲要咁饱其实性价比都几高。🤣如果坐入少少仲会有海景睇㗎,推荐大家都可以系特价时间试吓佢嘅套餐~.味道👅:7.5/10卖相👀:8.5/10扺食💰:8/10.
🈹下午茶套餐 (拉面+小食+饮品)$68
#辛辣味噌虾汤拉面 (粗面)👅8/10