2022-10-12 317 浏览
早两日去土瓜湾朋友屋企玩, 佢推介佢屋企附近一间新开嘅串烧店,我对一般串烧店嘅印象系每次叫都要等好耐, 但今次唔同, 因为呢间可以whatsapp 落定单, 唔使等, 好方便我见到$100/10串, 完全比我帮衬过嘅串烧店都抵食。直接用whatsapp落单, 讲好取食物时间, 就可以轻轻松松拎去朋友屋企食。我同朋友点了炸鸡皮, 五花腩片, 鸡中翼, 麻吉烧, 翠肉瓜, 韭菜。另外点咗汁烧牛仔骨, 蒜蓉烧生蚝, 蒜蓉烧元贝, 蒜蓉花甲。老板帮我入好两款酱汁, 泰式汁及辣汁。仲送咗杯冻茶俾我地我地拎返屋企, 所有食物仲好热辣辣, 蒜蓉味, 串烧香味充斥全间屋全部串烧都是小辣, 好香口。五花腩片: 好入味, 薄薄的, 肉+肥膏平均鸡中翼:  鸡皮烧到卜卜脆炸鸡皮: 朋友满意, 烧得香脆, 只是份量太少麻吉烧: 入面嘅年糕好烟韧翠肉瓜: 好多汁, 中和返食咁多肉嘅罪疚感蒜蓉花甲: 份量唔少, 而且花甲鲜甜, 仲有金菇衬底, 吸晒蒜蓉+花甲嘅鲜甜, 好正蒜蓉烧元贝及烧生蚝: 味道不错
我对一般串烧店嘅印象系每次叫都要等好耐,

我见到$100/10串, 完全比我帮衬过嘅串烧店都抵食。

老板帮我入好两款酱汁, 泰式汁及辣汁。仲送咗杯冻茶俾我地

全部串烧都是小辣, 好香口。

五花腩片: 好入味, 薄薄的, 肉+肥膏平均
鸡中翼:  鸡皮烧到卜卜脆

炸鸡皮: 朋友满意, 烧得香脆, 只是份量太少

麻吉烧: 入面嘅年糕好烟韧

翠肉瓜: 好多汁, 中和返食咁多肉嘅罪疚感

蒜蓉烧元贝及烧生蚝: 味道不错
2022-10-10