2023-07-15 550 浏览
收工经开呢头,见到店牌好光猛,原来系新开既串烧店,正!个名几有趣,叫串烧兄妹,睇下餐牌又好抵食㖞,决定一试🍢💥$100/有10串,任拣肉类、蔬菜类、丸/肠类、海鲜都有得拣,啱哂钟意食肉嘅我。😋今次叫咗羊肉、大虾、鸭舌2串、鸡脚筋、鸡软骨、秋葵,追加左个厨师推介既烧白蟮试试。🐐羊肉串烧到表层有啲焦香,keep到肉质仲好软好嫩,羊脂都烧得啱啱好,唔会成块脂肪未溶咁🦐大虾虾壳烧得非常焦香,肉质仍保住鲜甜,烧虾一向唔会错既选择👍🦆鸭舌口感几得意,唔似平时食开既凉拌鸭舌,原来烧出黎鸭味都几香,啲软骨口感都唔错。🐤鸡脚筋酱汁都好够味,脚筋烧到表层有啲焦香,软骨口感爽脆,食落仲咯咯声🤭🐥鸡软骨都几好味,好香脆,酱汁好入味,又系咯咯声系列✅️🐟烧白蟮呢个处理得令我有惊喜😍白蟮表皮烧得好口烟韧但唔干,下面嘅肉仲系好多汁嫩滑,食得出系鲜甜👍👍👍🥒烧秋葵估唔到外表望落干爽,内里都仲鲜嫩有汁,味道清甜,好适合清一清味蕾继续食😆原来佢地可以whatsapp/打电话黎 预早落单,咁就唔洗等,不过等都系10分钟内既事,下次有机会黎堂食,叫埋佢哋既豆卜粉丝花甲小锅试下先🐚如果你钟意串烧,就唔好错过串烧兄妹啦!

🐐羊肉串

🦐大虾
虾壳烧得非常焦香,肉质仍保住鲜甜,烧虾一向唔会错既选择👍

🦆鸭舌
🐤鸡脚筋
🐥鸡软骨
都几好味,好香脆,酱汁好入味,又系咯咯声系列✅️

🐟烧白蟮

🥒烧秋葵

如果你钟意串烧,就唔好错过串烧兄妹啦!

2023-07-13
外卖自取