2023-01-26 25 浏览
好忙嘅新年,由年廿八前开始洗邋遢去到不断食团年饭、拜年、聚餐,肥C9我已经数唔到食咗几多盆菜、中餐同埋糕🙈🙈趁住今日初四仲系假期又唔使拜年,我就同老公🐸🐸逃走出嚟去食吓串烧🤤呢间叫川味亭嘅餐厅,系我一位喺尖沙咀返工嘅朋友推介嘅,佢间唔中放工都会过嚟食吓🫢一入到舖头,就已经见到吧枱上面挂住好多干辣椒😆呢个摆设都几特别!由于食咗太多人中餐嘅关系,我哋一坐落嚟就控制唔住,咁系咁叫系咁叫🤷🏻‍♀️计埋嘢饮,我哋两个人叫咗22样嘢🫢的确战斗力有啲惊人,但系比战斗力近惊人嘅系价钱😆重点想提提嘅系我哋叫咗咁多嘢食都系$694咋!系超级抵食!而我最欣赏嘅系蒜蓉烧蚝🦪,只蚝烧完一啲都无缩水,大大只烧到啱啱好熟!咬落劲Juicy🫣🫣好食到下次想再过嚟净系食一打烧蚝😛另外呢间餐厅除咗烧蚝之外,我自己觉得烧蔬菜都系一大重点!佢𠮶条蒜蓉烧茄子,真系唔系间间都可以烧得咁好食,蒜蓉味道刚刚好,而且茄子一啲都唔干,师傅技巧真系好好👍🏻👍🏻最尾我哋仲有蛙蛙菜、金菇、蚬等等,系用锡纸上系列,一出菜系令我非常之惊讶,因为好多汤汁,系我最钟意嘅汤汁🤤🤤餐厅虽然地方唔大,但有时约下朋友过嚟倾吓计食啲嘢都系一个唔错嘅选择💯