2013-04-04
因为有预先订位, 订左七点入席, 虽然约到人齐就迟左半个钟, 咁唔洗等都有得入坐, 唔错不过有一点我唔明既系, 佢解释八点半有第二场人客, 一早同我讲左够钟要埋单明显伙计们都特别多招呼, 赶住收碗碟, 食得有点唔轻松不过都算啦, 啲野好食就ok七个大学生, 组聚由我睇完食评先黎呢度食, 所以都有期望咁黎试我谂想倾下计既, 应该唔会黎呢间不过我地谂住去打牌, 咁食一个钟都冇太大问题合掌瓜猪骨汤无味精味, 好好饮三杯鸡煲几野味, 又唔太多肥梅菜蒸肉饼啲梅菜系几靓既, 不过其实都放几多糖, 净食梅菜果阵先觉得, 冇食错就应该系砂糖味, 唔多健康但系好食既, 夹埋啲肉食既话。老人家反而唔啱食...鲜什果咕咾肉用生果入菜, 基本上处理得唔错, 水果都唔会唔新鲜, 但当然唔系最甜果啲啦清新口味, 唔会腻鲍鱼鸡粒竹筒饭不过不失, 都唔预期有成只鲍鱼架啦竹筒可能系再用既, 都唔太出奇, 内侧有啲发霉, 都好正常铁板蒜爆牛柳粒好野味呀, 热啦啦咁上枱, 净系睇都抵沙拉骨两年前都食过, 水准有保持, 但唔系块块都有沙拉, 我慢左夹, 已经冇沙拉了翠肉瓜炒杂菇啲菇好似冇鲜甜味, 翠瓜只系爽, 不过不失, 但
明显伙计们都特别多招呼, 赶住收碗碟, 食得有点唔轻松
不过都算啦, 啲野好食就ok
我谂想倾下计既, 应该唔会黎呢间
不过我地谂住去打牌, 咁食一个钟都冇太大问题
合掌瓜猪骨汤
无味精味, 好好饮
三杯鸡煲
几野味, 又唔太多肥
梅菜蒸肉饼
但系好食既, 夹埋啲肉食既话。老人家反而唔啱食...
鲜什果咕咾肉
清新口味, 唔会腻
鲍鱼鸡粒竹筒饭
不过不失, 都唔预期有成只鲍鱼架啦
竹筒可能系再用既, 都唔太出奇, 内侧有啲发霉, 都好正常
铁板蒜爆牛柳粒
好野味呀, 热啦啦咁上枱, 净系睇都抵
沙拉骨
翠肉瓜炒杂菇
啲菇好似冇鲜甜味, 翠瓜只系爽, 不过不失, 但相比其他既菜, 呢菜反而太淡
最后仲有红豆沙西米露
一般般啦, 但唔会食到太滞, 但系啲豆唔够起沙
总体黎讲, 系有大排档水准, 但份量就冇咁多, 食多几碟都得
最好食都系碗汤, 可惜饭都唔系靓米, 住家都系住家到一半
赶埋单应该都系最大失败, 影响唔小我既心情
可能系因为我以前做神秘顾客食客, 所以服务占比重较多
我同对枱食南瓜排骨盅, 好似好大盘, 好抵食, 下次可以试试
题外话/补充资料:
希望改善为左分多场食客, 就要顾客八点半前埋单, 好似赶人走咁, 啲伙计转出转入, 好影响心情