2016-09-27 103 浏览
行咗半日鸭寮街, 终于选购咗我最心爱嘅容祖儿咪啦, 行到攰攰地,个肚又饿饿地,咁就要去医肚, 本来就想去西九龙食个平饭嘅, 但当过马路之际, 发现原来有间潮州打冷舖,价钱都几十蚊位, 就入去食餐饭啦环境其实好干净, 比一般茶餐厅干净, 地下连一件垃圾或者𩠌都冇, 呢个值得一赞除左潮式野食之外, 仲有中式小炒, 焗饭, 点左个海鲜小炒王, 材料都几包罗万菜方面有青椒, 西芹,红椒 , 仲有素鲍片, 虾仁, 花生再加啲炒白饭鱼 , 用XO酱嚟炒所以都几惹味, 又够镬气, 口感丰富, 中虾口感弹牙, 送酒就非常之好, 之后就叫咗个时菜牛肉饭 , 打芡汁我觉得打得几好, 几鲜甜 ,啲牛肉都嫰, 再一个好满足今晚上呀