2017-05-31 153 浏览
同朋友约左去食打边炉,一去到就可以入座。店铺装修四四方方好简约,卡位够阔落可以摆到好多野食,四个人坐都唔会逼。点餐纸有成十张有余,出面仲有好多唔同热食、冷盆、雪糕同丸类比你自己出去夹。有唔同嘅酱系台面比你自己拣。有辣酱、麻酱、指天椒、芫茜、葱花、酱油汁、蒜泥汁。如果拣麻辣汤底嘅就咁调个鼓油加葱花就够,可以食到麻辣汤底嘅原汁原味。麻辣锅有花椒、八角、辣椒干等等唔同嘅辣椒,中辣就岩晒无辣不欢嘅我。出面嘅冷盘有烟三文鱼沙律、泰式辣凤爪、螺肉、寿司等等。烟三文鱼沙律入面有番茄、烟三文鱼、生菜等等,全部都好新鲜,食落索索声,三文鱼又好足料,切得好大旧。泰式凤爪爽口弹牙,个汁酸酸甜甜好开胃。涮羊肉片系火锅必备,羊肉切得又簿又靓,涮几秒已经可以即刻拎上黎。涮完虽然缩左水,但羊肉味又重又香,加埋索左汤底嘅辣令到羊肉嘅so味减小左好多。打边炉更加唔少得牛肉同菜类,牛肉红卜卜好似系到呼唤紧我咁。牛肉一渌就食得,点鼓油入口,辣中带小小咸,好好食。啲菜要一早落煲到,可以索晒啲汤嘅味,辣得黎又好过瘾,好好食,蔬菜全部都好新鲜。除左菜类同肉类,仲有唔小海鲜类可以拣。贝壳类、虾、八爪鱼、鱿鱼等等。贝壳类入口无沙好鲜

除左菜类同肉类,仲有唔小海鲜类可以拣。贝壳类、虾、八爪鱼、鱿鱼等等。贝壳类入口无沙好鲜甜,虾肉好爽口唔系霉嘅。