2019-09-16
有朋友推介,即管上黎一试,估唔到有惊喜!一入到去,成间铺令我觉得入咗TXB个厂,复古味浓,最重要枱同枱之间都隔得几远,坐得颇舒服!日头系冰室,夜晚就变身粥底火锅!呢度唔系任食,但绝对会饱,成个餐有海鲜,有丸,有肉,自选𩠌菜!店员推介一定要有蟹,最尾个粥先会鲜甜,所以嗌咗两个蟹餐,一个龙虾餐!食正餐之前,饮碗汤先,都几足料,仲要唔系味精汤!个煲一黎到,店员就黎到认真讲解点食,仲suggest 我地食晒d蚬先,如果有沙就换汤底,防止污染埋d粥,就哂咗!食晒d蚬,得一两只有小小沙!海鲜好新鲜,贝壳类清得好干净,完全冇沙,蟹都好好肉!滑牛好浓牛味,肥牛就正正常常!其他自选材料都正正常常,推介蜂巢豆腐!最尾食埋个粥,超满足!三个人都捧住个肚走,食剩d粥要take away! 系店员suggest 我地拎走,唔好哂,因为唔系任食,最尾个粥又系精华黎!总括黎讲,超满足一餐!嘢食新鲜,服务超好,环境又舒服,值得帮衬!Tips:见隔离枱自己拎咗支红酒,8挂走咗去问,因为发哥冇酒牌,想饮番杯就记得自备酒水啦!如果唔需要发哥提供冰同酒杯,就唔需要另外畀钱!如果需要,则按人头,每人8蚊鸡!
食正餐之前,饮碗汤先,都几足料,仲要唔系味精汤!