2020-07-17 248 浏览
唔知大家有冇试过去d 小店食野时就好想叫多几款刺身,寿司,炸物来食, 但往往叫多两款之后帐单都变得好贵, 最后往往都就住就住来食,一d 都唔畅快,如果你都有咁嘅感觉就要来食返餐放题,放纵一下。其实耐唔时放纵一下都唔过份嘅,因为一个价钱已经任饮任食咁多款食物最后仲有靓雪糕做结尾。上次同老豆食左一次放题,阿妈见到我地张合照觉得我偏心, 加上老豆个样几爽咁嘅款, 妈咪有点不爽,所以今次见妈咪去铜锣湾拎野, 就顺路同佢食返一次放题了。唔洗讲妈咪见到刺身已经心心眼, 因佢好喜欢三文鱼和希灵鱼,佢话三文鱼够哂肥美,而我就喜爱赤虾好爽甜。呢到的寿司款式都几多,海胆蟹棒寿司好正,我只选择左好几款,因我惊我地食唔哂, 海胆手卷必食够甜, 呢到个羊架烧得好香。串烧牛和鸡都好腍和入味,芝麻鸡翼系我每次去食放题必点的食物, 铜锣湾分店我花胶超厚肉,妈咪食落都赞, 食得咁上下我们开始食西瓜和哈密瓜好甜,仲靓过我地自己去街市买的。最后食完个牌子雪糕就真正回哂本了。
唔知大家有冇试过去d 小店食野时就好想叫多几款刺身寿司,炸物来食, 但往往叫多两款之后帐单都变得好贵, 最后往往都就住就住来食,一d 都唔畅快,如果你都有咁嘅感觉就要来食返餐放题,放纵一下。

最后食完个牌子雪糕就真正回哂本了。