2018-06-26 239 浏览
今日,我同老公来到荃新天地,决定食呢间唐宫小聚。其实,我之前同朋友都系尖沙咀食过,觉得几好味,所以知道这里有这间餐厅,就决定同老公嚟试下啦!👫𠮶日都几肚饿,所以我们二人都叫左几多嘢食。当然我哋呢每人叫咗一只白玉王鸽(每人限叫一只),再叫咗精致龟包🐢、火焰菠萝🍍🔥、荷花蒸饭 和脆炸多士。好快精致龟包就上台了,佢嘅味道系好似叉烧包咁嘅,但外面脆脆地,好好食(^o^)😉而白玉王鸽可以话系来唐宫小聚必食嘅食品之一。 $29食一只乳鸽真系非常便宜,就算你在街市都买不到吧。乳鸽嘅肉非常之鲜嫩,又多汁,真的十分好吃。😋😋😋另外,我哋仲叫咗个火焰菠萝🍍🔥$99,我哋今次要手机先食,因为个火焰菠萝外层涂咗一层酒精膏,上枱嘅时候系著火🔥㗎,真系好特别!😎而入面就系有牛腩🐮和菠萝🍍,味道中规中矩, 如果配碗白饭🍚,可能会更加好味。脆炸多士$79,上面有只虾,口感脆脆的,都几香口,不错!只是略嫌有啲贵。🤗最后,荷花蒸饭$89来了,呢个荷叶饭真系好 香,好好味,我地都食到荷叶嘅香味,唔会太咸,真系令人食指大动! (曾经试过太夜到达餐厅,约8:30p.m,这荷叶饭已经售罄了) 不过,由于我哋只系得两个人,所以都食

𠮶日都几肚饿

最后,荷花蒸饭$89来了,呢个荷叶饭真系好 香,好好味,我地都食到荷叶嘅香味,唔会太咸,真系令人食指大动! (曾经试过太夜到达餐厅,约8:30p.m,这荷叶饭已经售罄了) 不过,由于我哋只系得两个人,所以都食唔晒,只好打包返屋企。🍽

总括嚟讲,呢间餐厅嘅食物质素好高,诚意推荐给大家。
  • 乳鸽