2016-04-01
天气咁冻 最啱食番d热热地又辣辣地既野 之前新开咁多人 梗系趁学校假期冇人先去潮下圣啦🏃我地两个人叫左个二人lunch set~食物包括:-二人份量年糕锅(任选两款口味mix埋一齐)-面x1 (加面类每款$25)ー配料x1 (加配料每款$18)ー炒饭x1(如选芝士炒饭要加$10)年糕锅我地拣左芝士+海鲜 一上枱就见到满满既芝士舖系面 邪恶万分 爽口弹牙既面条挂上热溶既芝士同甜辣既韩式酱汁汤底 真系好好食同埋暖入心 面类系有得选择既 建议大家选择拉面 因为系最正宗同最挂面年糕同蔬菜都特别索汤汁 食食下都会觉得辣 不过有附送既腌渍萝卜可以减减辣因为叫左海鲜锅 所以入面仲有鱼糕、青口、大量既鱿鱼八爪鱼 青口质素一般 不过鱿鱼同八爪鱼就真系好多 佢地细细粒 煮耐左都唔会好韧 材料份量都几充足 如果中意芝士既话可以追加芝士($25) 咁会更添邪恶😈配料我地就拣左比较少见既紫菜卷 系炸粉包住紫菜再包住粉丝 然后拎去炸 味道一般 冇乜惊喜 好快就冻 令到外皮唔再脆 冻左之后想好食就系浸落汤到啦 份量亦得个几粒 唔太抵食个年糕锅食到咁上下 店员就会上埋个炒饭架啦 (芝士+$10) 炒饭既材料系只
之前新开咁多人 梗系趁学校假期冇人先去潮下圣啦🏃
我地两个人叫左个二人lunch set~
食物包括:
-二人份量年糕锅(任选两款口味mix埋一齐)
-面x1 (加面类每款$25)
ー配料x1 (加配料每款$18)
ー炒饭x1(如选芝士炒饭要加$10)
面类系有得选择既 建议大家选择拉面 因为系最正宗同最挂面
因为叫左海鲜锅 所以入面仲有鱼糕、青口、大量既鱿鱼八爪鱼
份量亦得个几粒 唔太抵
炒饭既材料系只有紫菜丝同粟米 但系加埋少量既韩式辣粉同调味就好够惹味
味道唔辣 反而粟米既甜味最出~
留意番 芝士一定够热先可以拉唒丝 所以一上枱就要即刻食啦~ 整体黎讲 呢间既价钱公道 (始终觉得年糕锅系屋企都可以好平好简单咁整到😂) 质素都几好 份量又够 两个人都食得好饱 系唔错既年糕锅选择👍
p.s. 非试食活动!