2024-06-30 102 浏览
今日同同事出job去咗尖沙咀做嘢,做完嘢,佢哋话去打边炉,我未试过打台式火锅,一于去试吓。去到呢度地方都几大,安排咗卡位俾我哋坐,讲到食嘢,真系舒服!今日我哋拣咗夏日限定汤底,虫草花白玉藏珍锅,虫草花养生,冬瓜又啱晒咁热嘅夏天消暑。嚟到个汤底好吸睛😍好靓!饮啖个汤底,都好鲜甜。响度惠顾晚市,可以送一杯春阳茶事茶饮,我拣咗金桔柠檬,茶品清新。😊个餐仲有一人一只鲍鱼,新鲜又爽口。😃原来台式火锅可以点嘅台式小食,我哋点咗炸花枝丸,又脆又弹牙;甜不辣够晒烟靭;皮蛋豆腐,皮蛋香同香滑嘅豆腐好夹。除咗点既熟食,自助区仲有其他熟食可以选择,例如凉拌青瓜、卤水萝卜、卤水猪肚等等!当然唔少得火锅配料,出边嘅火锅配件选择好多,有不同种类嘅蔬菜、瓜类、丸类,应有尽有。 我哋用手机点咗啲肉类,美国牛小排渌完牛味重好浓,入口即化;西班牙粟饲猪五花渌完肉质爽口,非常美味。最后我哋响出边食埋雪糕,台湾甜品绵绵冰同任芋圆,就为呢餐晚餐作完美嘅句号。😋

个餐仲有一人一只鲍鱼,新鲜又爽口。😃

皮蛋豆腐,皮蛋香同香滑嘅豆腐好夹。