2022-06-22 187 浏览
去开荃湾见倒Espresso Alchemy好多人帮趁,之前都食过尖咀分店,唔洗加一计落都唔贵,所以又黎帮趁。荃湾店同尖咀店店面其实差唔多大,不过荃湾店有落地大玻璃,感觉更加relax。蛋糕有三款味道。平时嘅Lunch Set Menu只系星期一至五有供应,佢另外有一个系周末同假期嘅All Day Menu,价钱其实差唔多,不过就冇左饮品优惠。Flat White($43/Large) - 第一次饮Flat White,饮落有啲似Latte,不过佢奶味冇咁重,所以咖啡味会香少少,口感亦滑啲。火鸡胸番茄三文治配希腊乳酪酱($79) - 三文治超大份,入面除左火鸡胸,蔬菜量仲比平时嘅三文治/汉堡多好多,菜款都有几款,感觉好健康。三文治有轻烤过,火鸡胸好嫩腍,口感同平时鸭胸差唔多,带少少咸味,加埋微酸嘅希腊乳酪酱,令整体唔会好干咁。蟹肉味噌扁意粉($119) - 扁意粉唔会太厚,上面有好多蟹肉同杂菌,味噌酱creamy得黎冇忌廉咁腻。香蕉蛋糕($30) - 蛋糕好软熟唔会太干或者太甜,好香香蕉味,中间仲夹杂左少少香蕉肉,都几好食。总结,野食唔错份量都好足,唔洗加一感觉抵好多,不过因为都几多人

蛋糕有三款味道。

Flat White
香蕉蛋糕
总结,野食唔错份量都好足,唔洗加一感觉抵好多,不过因为都几多人帮趁,所以预左唔可以坐得太耐。
Flat White
香蕉蛋糕