2024-03-28
日式烧肉真系食极都唔厌😆呢日就去咗系铜锣湾、佐敦、荃湾、将军澳都有分店嘅和牛烧肉一郎,放题分唔同价钱,可以食到日本黑毛和牛😛我就叫咗S2套餐,100分钟任食80品,包括特选澳州同美国牛,以$288呢个价钱嚟讲性价比都几高👍🏻牛肉质素几好,无日本和牛咁肥,可以食多几块🤪而且加$8可以任饮清酒、啤酒、梅酒,可以一边烧肉一边饮酒够晒满足🥃而家将军澳店系1600-1900时段或2030后入座仲免加一,更抵食🤑🤑🥩澳州特选牛、美国特选牛分别叫咗澳州以及美国嘅牛里脊肉、牛肋肉等,当中仲有澳州M9和牛😚澳州牛嘅雪花纹几靓,脂肪位唔多,肉质较紧致,肉味浓😋当中最喜欢牛里脊肉,肉味浓之余口感腍滑。落单时可以拣配盐味酱、烧肉汁等,呢几款肉最适合就系另外配盐葱酱,香味十足😚🥩特上牛舌棒、两色葱花牛舌(盐味)牛舌口感较有嚼劲,唔算特别弹牙,但配葱花、盐味嘅腌酱又几香口。🥩熟成壶渍牛外横隔膜放题都有熟成牛食,够特别👏🏻系壶内腌渍嘅牛外横隔膜超级入味,肉质经腌制后好软滑,熟成后肉味更突出😋😋🦪海鲜海鲜都有几款,我就叫咗广岛蚝以及蒜蓉牛油帆立贝,蚝肉好饱满鲜味。🍍蔬果菇菌烧肉食到漏漏地,烧返块juicy嘅菠萝就可以
🥩澳州特选牛、美国特选牛
🥩特上牛舌棒、两色葱花牛舌(盐味)
🥩熟成壶渍牛外横隔膜
🦪海鲜
🍍蔬果菇菌
烧肉食到漏漏地,烧返块juicy嘅菠萝就可以解腻💦牛油杂菌都唔错。
🥒凉拌小食
食日式烧肉但小食有几款韩式泡菜、凉拌菜,配烧肉又几夹😆我就encore咗明太子薯仔沙律,creamy嘅薯仔加上明太子嘅咸香,好食😋
🍦自助沙律、雪糕、雪条、饮品
自助区有沙律吧、爆谷🍿棉花糖、软雪糕机、唔同口味日本雪条。软雪糕冰冰凉凉带点清新果香味,解腻一流😙
人均消费:$320
推介指数(10分为满分):8分