2017-05-16
差不多7点去到,都估到要等位,但冇得攞飞要排队,大概排左20分钟就有位。睇到menu果然真系几抵食,有好多款食物,样样价钱都好亲民,但唔觉得特别好味。叫左个烟三文鱼有壳蚬肉香草忌廉汁意粉,睇落好细碟,但因为意粉比较粗同硬身,所以其实都几饱。烟三文鱼有2大片,有壳蚬肉系壳多过肉,得几粒蚬肉。但最败笔系个汁,真系好咸好咸!本身已经算食得浓味,但呢个汁真系非常咸,如果淡翻一半其实成碟会好味好多!另外仲叫左个葱烧牛肉铁板饭,其实同pepper lunch 9成似,但呢度既牛肉好肥好油。好在粟米既份量算多,甜甜地可以balance翻,而且都好多芝士,呢个系加分位。汁方面拣左烧汁,都系偏咸,但系自己可以按口味加适当份量,所以落少d就ok!整体来说,想食个平平地,又够饱既晚餐都可以黎饭意,但唔好expect话好好味~