2021-12-15 95 浏览
今日去观塘买野,顺便食个饺子。本身想食饺子爷爷,不过有啲远所以喺骆驼漆揾到呢间饺子,见到开饭个评价算唔错,所以试试。有10/12/15 只选择,价钱算抵。大家点饺子嘅时候记得睇清楚张单,我本身想食水煮饺,不过手快快甘剔左煎饺。个人觉得煎得唔香脆,只系表面是但煎少少,下次要水煮算,仲平几蚊。我选择左薄皮,皮比我想像中厚?不过唔紧要,因为好烟韧,所以食落都唔错,下次想试下厚有几厚。本人钟意食韭菜饺,不过呢间嘅白菜饺更出色,下次要试埋粟米猪肉饺。最正系个汁,佢建议三种汁混埋一齐食(饺子汁+芝麻酱+辣椒酱)。其实好似乜食物加芝麻酱都好食😂我试左唔加,觉得饺子实在普通。不过食食下,好似有熟客话觉得个今次饺子底咸咗啲,职员拎左两粒(之后补番),拎左一粒比是头婆试,认证下。单系呢个举动,我觉得好加分,系真心想改善。虽然觉得饺子唔系特别出色,不过下次要试下佢个水煮加厚皮既同粟米饺先得

2021-12-15