2017-11-28 468 浏览
见沙田新开左间主打北海道美食既居酒屋,谂住只身试试个Lunch Set先,好味既话就再试晩市,不过试完就有少少保留。本来想食西京烧,不过话暂时无。寿司Set价钱中上。估唔到佢地都有做Omakase,价钱$250有13件可以接受。最后叫左豚肉生姜烧,食完有少少失望。套餐有沙津,汤,蒸蛋,免加一盛惠$58其实几抵,不过质素就有大大改善空间,单凭抵食未必吸引到回头客。白饭实左啲,猪肉有少少老,汁都唔够,坦白讲只系同吉野家差唔多水准,胜在够大份。虽然我今次唔系食北海道海产,但系都对佢地既lunch有多少期望。不得不提就系店员态度都好友善,主动加茶又有礼貌,所以都可以考虑一下比多次机会北海道居酒屋,希望下次黎可以试到新鲜好味既北海美食。

本来想食西京烧,不过话暂时无。

寿司Set价钱中上。

豚肉生姜烧

最后叫左豚肉生姜烧,食完有少少失望。