2022-04-07 573 浏览
真系好挂住一大班朋友聚会打机食好西,同朋友叫左呢间Pizza黄店,五个人叫左个皇牌C餐 $250。套餐有个大批薄饼,三款主食(意粉/焗饭/少食/奇趣鸡),再加汽水/餐汤/蒜蓉包。以四至五人份量来算价钱相当抵,不过食物质素就。。。五碗餐汤应该系忌廉汤,一打开成碗生粉水咁,无味既?!而入边既料就好似打开便利店纸巾睇运气咁,入面有一至六粒粟米不等,我果碗有两粒(残念)之后就食个情迷辣肉肠薄饼,辣肉肠唔错,洋葱茄酱都好多,但个批底就出事拉,拎上手果下已经感受到个薄饼唔脆,咬落个口感就似系面包舖买到既Pizza包,食落仲有少少冻,唔系外卖隔耐左摊冻㕑,而系似雪柜拎出黎果种冻,咩料阿?奇趣鸡算脆皮,但肉质几咸下,另外叫左半份乳酪芝士炸鸡 $88系两件炸鸡及四只炸鸡翼加左芝士粉响面,配一碗乳酪酱。先唔讲个乳酪酱同炸鸡夹唔夹,呢个个人口味既我就唔太识欣赏,重点系鸡翼同炸鸡系未熟既!喂呀。。。拿破仑海鲜阔条面(跟餐加$5)同蒜香牛肉长通粉 算系正常但都唔系好食,后者个肉粒都食唔出系牛肉。加上大家都已经食到无咩胃口,异口同声认为全餐最好食系跟炸鸡送既沙律个苹果同薯仔。.友人话之前食过呢间觉得唔错,今次食物

情迷辣肉肠

奇趣鸡

乳酪芝士炸鸡

拿破仑海鲜阔面
蒜香牛肉长通粉

友人话之前食过呢间觉得唔错,今次食物质素大倒退可能有苦衷,但我觉得无论系点都唔系藉口!唔系唔撑黄店,但有时真系撑唔落,伏食认证!
外卖自取