2022-04-14
抵食公道陈新记去咗鸭脷洲大街市政中心既陈新记医肚,之前已经有听讲过呢间野有两种食法一系喺楼下街市买海鲜上去加工二系食佢既招牌野食。一口西多士,炸三宝,猪手、牛腩、招牌鱼汤底粉面人多紧系可以食晒两种食法啦。但系今日得四个人,你眼望我眼边食到咁多,不过都决定放假都对自己好啲,整番个海鲜大餐慰劳下自己😍入到去个环境同普通市政中心一样,正正常常无咩特别,老板问我地食粉面定海鲜加工,我哋其中有个团友突然想食面,于是就问系咪唔可以捞埋?佢话可以,其实嗌乜都得,就叫我地揾佢新抱落海鲜单讲低点整新抱仔话由于二人一枱关系要分开两枱坐,就安排我地企埋一个唔会撞到既位置等位,够细心!加分👍🏻好快就可以坐底,仲安排到两张附近枱比我地,好彩唔洗坐到好远,仲比左几只碟我地分食物用叫左碟炸三宝,四个人叫左份细Size,三宝入面有鱼皮,鱼角,炸云吞,炸到刚刚好,鱼皮唔腥又唔会好油腻,香口脆卜卜,鱼角外脆内弹牙,云吞脆薄香口,三样野不分高下,唯我独爱鱼皮多D👍🏻👍🏻呢碟一口西多士系新抱仔推介,佢话系黎到必食既,一上枱,粒粒大小均一,舖满炼奶同花生酱,大方唔孤寒,咬一啖外脆内软,充满蛋香,夹埋啲酱好好味,果然系必食!👍🏻
一系喺楼下街市买海鲜上去加工
呢碟一口西多士系新抱仔推介,佢话系黎到必食既,一上枱,粒粒大小均一,舖满炼奶同花生酱,大方唔孤寒,咬一啖外脆内软,充满蛋香,夹埋啲酱好好味,果然系必食!👍🏻👍🏻👍🏻
不过呢度有个问题就系等位啲人钟意乱咁四围企,想去洗手间洗个手都差啲撞到后面企喺度果个,今时今日二人限聚令,见到7个人食海鲜真系玩死店家
不过令人好惊喜既系个厕所竟然非常干净👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
椒盐鲍鱼,推介,呢个食法系外面系食唔到既,问完新抱仔,佢话个椒盐粉系每日自家制作,独家野嚟👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蒜蓉粉丝蒸扇贝,火喉刚刚好,唔会过老👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
白灼赤米,原汁原味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蒜蓉粉丝蒸蛏子,我特别钟意食蒜蓉粉丝蒸,一样无过火,肉质爽口弹牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
豉椒炒花甲王,惹味又唔甩肉,好好食啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鱼,我唔食鱼所以我无食过,但朋友话蒸得岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
可乐12蚊叫左5罐
一口粒粒西多士33蚊
招牌炸3宝63蚊
海鲜加工费咁多只系收375
食完番都屋企都唔会好口渴,味道取自海鲜原有味道,唔会太多味精
成餐都系500,性价比极高,仲要唔收加一但系有加一既服务,满意!