2023-07-30
晚上突然想食乌冬正好在旺角就念到多次路过呢间主打石锅乌冬嘅小店🤣🤣可能打风雨天比较少人派筹不够十分钟便可入座,本人系食肉兽所以点咗双拼冷乌冬(照烧鸡扒+牛仔骨),朋友选咗海鲜石锅乌冬~先讲海鲜石锅乌冬啦,选咗山地狱辛辣汤底,食落似偏辣嘅泡菜汤,惹味十足又不至于比辣抢晒风头,乌冬熟度刚好,有嚼头,配料丰富,虾,蚬,蟹柳,带子,生蚝,用料都新鲜,$87完全称得上好抵食!😋😋😆再就是冷乌冬,上菜时有被惊讶到!份量十足,两碟嘢上台直接占咗半张台😂😂😂第一啖入口系牛仔骨,火候刚好外焦里嫩,配上烧汁系锦上添花✌再试照烧鸡扒,系有肉汁嘅,再次taste到系外焦里嫩嘅感觉,肉质弹牙,正!!!最尾再试乌冬,烟韧弹牙(上次食到类似口感系起鲣乌冬😍),配上冷面汁好fresh,加埋萝卜蓉和芥末又增色不少~~ 本食肉兽&烟韧乌冬控大满足,总而言之就是a nice experience for dinner😙😙(加一服务费10%之后人均94.5)
正好在旺角就念到多次路过呢间主打石锅乌冬嘅小店🤣🤣
照烧鸡扒拼汁烧牛仔骨雪国冷手打乌冬