2023-09-11 117 浏览
我地今次去咗旺角大瀛喜嘅日本放题,真系食到好满足!呢度嘅选择真系多得惊人,令人目不暇给。我哋试咗好多款式嘅美食☺️首先,三文鱼刺身。呢度嘅三文鱼新鲜肥美,切得薄薄嘅片,入口即化。鲜味十足,真系令人回味无穷。而赤虾同甜虾,两款虾都好鲜甜,个个虾头都充满浓郁嘅鲜味。赤虾嘅口感更加弹牙,而甜虾嘅甜味更加突出。两者相辅相成,绝对系虾迷嘅最佳选择。烧鸡翼都好出色,烧鸡翼则系外脆内嫩,香气四溢,口感丰富,好好味。乳鸽系我地嘅另一个推介。乳鸽肉质鲜嫩,外皮煎得香脆,内里仍然保持多汁。配上啲特制酱汁,味道更加丰富,绝对系肉食爱好者嘅必试之选。天妇罗同海胆手卷都好精致。天妇罗炸得金黄酥脆,吃落香脆爽口。而海胆手卷则系丝滑嘅海胆包裹住新鲜嘅鱼肉,味道极为浓郁。两款都系美味与质感兼备。盐烧虾同烧牛舌都系我地嘅另一个惊喜。盐烧虾烧得刚好,鲜味十足,虾肉鲜嫩有弹性。烧牛舌则系口感细软,肉质鲜美,配上独特嘅烧味,真系令人回味无穷。最后,我哋试咗冻鲍鱼,冻鲍鱼色泽鲜亮,质地鲜嫩,入口即化。带有微微嘅海味,正!总括而言,旺角大瀛喜嘅日本放题绝对系一个令人满意嘅餐厅。唔论系新鲜嘅刺身、美味嘅烧烤,定系精致嘅天妇罗,呢度都

总括而言,旺角大瀛喜嘅日本放题绝对系一个令人满意嘅餐厅。唔论系新鲜嘅刺身、美味嘅烧烤,定系精致嘅天妇罗,呢度都能够满足到各种口味