2018-04-14 188 浏览
前排行街经过门口,午市火锅套餐只系$48咋!可以拣汤底,三个𩠌,面底仲包埋野饮,尖沙咀嚟讲算系抵到烂喇挂!食过几个汤底,暂时觉得最好味系麻辣三杯鸡汤!个人嚟讲,打边炉最钟意嗌辣,咁先食得过瘾㗎嘛!而且佢辣得唔过份,食落都唔会好辛苦。配料我嗌左鸡脾肉、牛肉、油麦菜。汤底入面包左蕃茄、芽菜同埋粟米等,所以食落都好多𩠌。鸡脾肉大大旧,够入味又嫩滑;牛肉系茶餐应食开嘅沙爹牛肉,非常软腍~ 面条推介大家拣渝川拉面!佢好似稻庭乌冬咁嘅质地,出面唔系好常见~而且份量非常多,一定够饱见餐牌推介食麻酱麻辣手撕鸡,不过呢个真系有啲失望。。。卖相唔讨好,食落系一堆浸满啲鸡嘅麻酱,而且呢碟要加$24,唔抵食加上味道都麻麻。但佢地嘅野饮值得一赞,呢杯珍珠奶茶上面铺左oreo同埋cream, 唔洗成日都饮珍珠奶茶咁dry咁闷。另外我地嗌多左杯意大利咖啡,味道有啲似mocha,但又唔系超甜个只,大大杯真系几好饮!环境同埋坐位都几舒服、阔落,同朋友敍旧倾计都系一个几好嘅选择。

见餐牌推介食麻酱麻辣手撕鸡,不过呢个真系有啲失望。。。
麻酱麻辣手撕鸡

珍珠奶茶