2020-05-28
同朋友行街街之前当然要食饱左先有力去战斗,今次约左朋友黎ocio,黎度d座位好舒服,餐厅摆设都好少女feel,打卡影相一流是日餐汤 - 忌廉磨菇汤(美味指数: 😋😋😋😋)有粒粒红萝卜、磨菇同薯仔薯,好浓好creamy,为跟著落去嘅一餐 系一个好开始大虾松子仁酱意大利粉 $72(美味指数: 😋😋😋😋)烹调得嚼劲弹牙的意粉,每一条意粉都挂满了松子仁酱,creamy的意粉之间,竟然有令人意想不到的拉丝🤤令意粉更有层次感。配料丰富的意粉除了大虾,亦包括菇和露荀。露荀的加入令creamy 嘅意粉减少了heavy 感觉,好味而唔腻,配搭得宜,每一样都唔会喧宾夺主黑松露野菌意大利饭 $72(美味指数: 😋😋😋😋😋)意大利饭份量真系好足,每一啖都食到满满既忌廉汁,加上洋葱同杂菌既配搭更加香,不过黑松露味唔够突出,而且意大利饭略为硬身😋整体食物质素:4 / 5💰性价比:4 / 5👍推荐指数:4 / 5
是日餐汤 - 忌廉磨菇汤
(美味指数: 😋😋😋😋)
大虾松子仁酱意大利粉 $72
(美味指数: 😋😋😋😋)
黑松露野菌意大利饭 $72
(美味指数: 😋😋😋😋😋)
😋整体食物质素:4 / 5
💰性价比:4 / 5