2021-11-14
最近朋友发现Megabox嘅呢间日和号寿司做紧半价优惠,就约埋我一齐去食😋餐厅本身嘅价钱都唔算贵,半价完就真系超抵食😋搞到我同朋友当系放题咁点野食😜以下几款系我特别钟意嘅🍣✨三文鱼腩刺身/油甘鱼刺身/甘海老刺身($39/$37/$33)平时我食寿司都好少叫刺身,今次见半倾5都几抵,就叫左几款试下😋Overall水准都ok,虽然唔算话好厚切,但算系几新鲜,味道唔错。✨香葱吞拿鱼腩军舰($18)一向钟意食舌拿鱼蓉军舰,鲜美嘅吞拿鱼腩同香葱嘅味道好夹,混埋一齐食中和左吞拿鱼腻嘅感觉。✨三文鱼子军舰($26)三文鱼子军舰味道都唔错!鱼子腌制得偏咸,但都食到个鲜味,呢个价钱黎讲绝对可接受。✨火炙左口鱼边($17)每次食寿司都必叫😋好钟意烧左口鱼边嘅果阵油香,口感入口即溶。✨八爪鱼小丸子($19)八爪鱼小丸子味道都好唔错,胜在即叫即烧,热辣辣。上面嘅价钱系半价后嘅价钱,寿司一客有两件,计番真系比出面平唔少,入开megabox嘅话都可以一试。
✨香葱吞拿鱼腩军舰($18)
✨三文鱼子军舰($26)
✨火炙左口鱼边($17)
✨八爪鱼小丸子($19)
八爪鱼小丸子味道都好唔错,胜在即叫即烧,热辣辣。