2018-05-09 41 浏览
如果唔系朋友带我黎,平时去旺角经过银城广场都唔知原来上楼有间食西餐既餐厅。一坐低order左食物,职员就送上香脆既脆片所为餐前小食,附上酱料食用~我地叫左一个一人dinner set ,有杂菜汤或忌廉南瓜汤选择。忌廉南瓜汤很香滑, 很多时候跟餐的汤不是红汤就是白汤,显得好出众。乳酪鲜果沙律,沙律菜新鲜,清甜、再加上大大粒鱼籽,增添口感。dinner set 可以加钱配海鲜拼盘,包括有鲍鱼、鲜虾、蓝青口、蛏子、带子,$48 有咁多款海鲜都几抵,而且每款海鲜都爽口鲜甜。另外我地系dinner set 再加钱要埋蟹肉鲜果三重奏。有芒果、蟹肉、鱼籽、牛油果同木瓜,蟹肉鲜甜。Dinner set 我地选左Pizza ,Pizza 可以自选4款食材,我地选左海鲜、鸡肉、菠萝同磨茹。厚厚既香浓芝士、薄饼底松软 ,唔系薄到好似饼干咁。另外加多左个德国猪手,配酸椰菜及沙律。只猪手上枱后,职员会点火再烧一烧,视觉效果一流,外面层皮烧得超级香脆,内里仍保留猪手滑嫩肉质,味道刚好唔太咸。最后重要食埋朱古力蛋糕,依个晚餐食得好满足。

最后重要食埋朱古力蛋糕,依个晚餐食得好满足。