今日系同男朋友嘅纪念日,男朋友最钟意食烧肉打边炉𠮶啲,所以同佢嚟咗旺角呢一间平昌食下韩式烧肉😋呢度啲座位真系好似韩国𠮶啲烧肉店,大家坐喺铁桶上边围住张不锈钢圆枱仔,好有韩国嘅感觉~一入座嘅时候,店员已经即刻拎咗啲小菜同埋倒咗啲炉边蛋上嚟,可以一边睇Menu一边等个炉边蛋熟😋时间啱啱好🤣我地今日食最基本嘅大君set, 每人都系$228加一咋‼️仲要一睇Menu发现有好多选择,以呢个价钱嚟讲,仲可以食两个钟,真系非常抵食😆我哋都试咗好多唔同款嘅肉,而部份嘅肉都有唔同味道拣,例如有原味、照烧汁、辣味可以选择👍🏻个人认为食原味再点啲麻油盐已经好够味啦😋呢个价钱仲有海鲜食,真系抵到烂😝啲虾第一轮嘅时候送嘅😙个人嚟讲最钟意食牛脷、LA牛扒、五花腩👍🏻食五花腩,记得要用生菜包住嚟食‼️会冇咁腻架😙同埋以前睇啲韩国YouTuber, 佢哋会烧啲泡菜嚟食,令啲泡菜多一股焦香味😋小菜方面,我叫咗个炒粉丝、海带汤、海鲜豆腐汤👍🏻因为呢度摆唔到咁多张相,唯有摆我觉得最好食嘅炒粉丝😋韩国嘅粉丝特别粗,所以零舍有咬口啲嘅😝如果喺呢度饮烧酒要加钱,但啤酒就可以任饮‼️食韩烧呢啲比较油腻嘅食物,配罐啤酒就系Perfect

呢个价钱仲有海鲜食,真系抵到烂😝啲虾第一轮嘅时候送嘅😙

如果喺呢度饮烧酒要加钱,但啤酒就可以任饮‼️食韩烧呢啲比较油腻嘅食物,配罐啤酒就系Perfect match~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
总结:又多选择,性价比又高嘅韩烧👍🏻想食烧肉嘅时候一定会再嚟!!
2023-09-05
  • 炒粉丝