2018-02-23 136 浏览
今日和朋友来到这家很有名气既任食火锅餐厅,名字叫一锅丰!这家一锅丰之前在很饮食杂志和网上曾经介绍过,所以黎既食客都唔少,我地虽然订左位,但都要等10分钟先有得食,所以话人气爆灯!入到黎餐厅,每张枱都坐满人!而服务员都非常忙录,抵赞既系佢地依然保持耐性落单,真心觉得少见~今次我地点选左288既象拔蚌套餐~锅底系鲜茄蚬锅~十分足料!而呢度值得一题,蓝妹啤酒,红白酒都系任饮,非常少见! 而红白酒试过都唔差~火锅虽然系今晚既主打,但系任食刺身都系一大卖点,所有刺身都肥美又新鲜,抵赞!主打上场,系一个超巨形既海鲜拼盘,象拔蚌,鲍鱼,生蚝及贝类等等,全部都又大又新鲜,个肚未食,相机食先~以上既海鲜拼盘,全部都非常新鲜,完全无腥味,呢个海鲜拼盘系只限一次,但份量一定足够,而其他食材就系任点!其他任点既海鲜虽然无拼盘所见咁大只,但系鲜味同质量一啲都唔差,同平时食既任食火锅所见食材明显高啲!蔬菜方面,都系又甜又爽,最重要系洗得够干净,呢点非常重要!胶子非常足料,唔觉唔觉竟然食左两碟~最后系几碟卖相唔算非常吸引,但味道出奇咁好味既牛肉~我地点左顶级肥牛粒,手切肥牛同埋安格斯牛肉,可以话系各一千秋,非常有牛
今日和朋友来到这家很有名气既任食火锅餐厅,名字叫一锅丰!

蔬菜方面,都系又甜又爽,最重要系洗得够干净,呢点非常重要!
胶子非常足料,唔觉唔觉竟然食左两碟~

最后系几碟卖相唔算非常吸引,但味道出奇咁好味既牛肉~
非常有牛味! 超正! 个人最喜爱手切肥牛, 既有牛味又有口感,而且又唔会太肥,超好味!

最后,整体价格虽然比起一般既任食火锅贵少少,但非常值得~
2018-01-23