今晚就拣左黎中环嘅「P Lounge by Plaisance」,我想同啲朋友一齐食个好晚餐,享受下舒服嘅环境同d优质嘅食物。☺️首先,我试下个「Croque-Monsieur」换上火腿通斯卡摩札乳酪,真系一入口就卜卜脆!😉食落去非常抵赞,乳酪风味马上就走出黎,阵阵烟熏味,令人食完仲好想再食!跟住,「Turkey Cordon Bleu」,伴贝纳兹酱,真系好好食!肉卷超厚肉,一夹入口有种法式风味,火鸡肉嘅香味喺口中缓缓展开!😃再黎,法式勃艮第炖牛肉「Bourguignon」,用红酒炖制,肉食落去好juicy,卖相相当抵赞!仲一路炖到肉质嫩滑,好有口感,有种法国传统风味落去就系几好食!🥘饮品Hit嘅就系个「Earl-Tini」,伯爵马丁尼,佛手柑同埋伯爵茶风味嘅金酒,真系好清新提神!即刻就令人一试难忘!🍸😍点完所有菜式,服务员好友礼貌咁将菜品一一放上黎,并解释吓食材来源,烹调方法等,我同朋友食得好开心,每一道都感到好满足,每一样食物都呈现出住处嘅用心同专注。真系,黎到「P Lounge by Plaisance」真系一次极高质素嘅体验!