2018-10-27
呢餐饭系庆祝我同男朋友拍拖4周年的~本身是在某团购见到呢间, 谂住上openrice睇下佢d食评~点知原来openrice做紧个promo仲抵过团购~如是者, 我地就打去book位, 用openrice个discount去食了呢间野其实近何文田, 我地要从旺角𠮶边行过去~ 行大概15-20分钟吧?地点位置系差左少少~ 但食物味道却喜出望外呀坐低冇耐, 首先一人来一份海胆配蟹籽沙律~因为做紧海胆主题, 所以每位都有一份~海胆配蟹籽沙律海胆新鲜~ 佢有提供紫菜畀我地夹住食的~鲜甜~ 唔错唔错~然后出去拎野食喇~ 其实佢地方系细, 但都几多野食wo!唔似有d酒店地方大, 但都系得好少野食~第一时间, 当然要狗冲去拎鹅肝食我地2个都系鹅肝怪! 因为岩岩开始冇耐,所以都多人想拎鹅肝~ 个师傅好努力咁煎~但一出就会畀人拎晒, haha, 因为佢冇限一人拎几多~不过我都系等左一转姐~ 顺手就拎埋羊架同蒜蓉多士~鹅肝好多地方都系配多士的~ 但佢系配一旧林林地的包~ 食落有少少似泡芵个皮。and, 呢度鹅肝冇汁配的~ 但佢超大旧!! 一啖放入口.. 真系冇得顶!!!超满足!羊架香口, 唔会太干, 亦
点知原来openrice做紧个promo仲抵过团购~
地点位置系差左少少~ 但食物味道却喜出望外呀
坐低冇耐, 首先一人来一份海胆配蟹籽沙律~
因为做紧海胆主题, 所以每位都有一份~
海胆配蟹籽沙律
海胆新鲜~ 佢有提供紫菜畀我地夹住食的~
鲜甜~ 唔错唔错~
然后出去拎野食喇~ 其实佢地方系细, 但都几多野食wo!
唔似有d酒店地方大, 但都系得好少野食~
第一时间, 当然要狗冲去拎鹅肝食
我地2个都系鹅肝怪! 因为岩岩开始冇耐,
所以都多人想拎鹅肝~ 个师傅好努力咁煎~
但一出就会畀人拎晒, haha, 因为佢冇限一人拎几多~
不过我都系等左一转姐~ 顺手就拎埋羊架同蒜蓉多士~
鹅肝
超满足!
羊架
香口, 唔会太干, 亦唔会太大旧~ 好食~
蒜蓉多士
冇特别~
跟住我去左餐车拎即切牛扒同火腿~
牛扒
ok, 几juicy
火腿
冇特别
跟住食鱼生同芝士焗扇贝~
鱼生
新鲜~但我只系试左3文鱼~
芝士焗扇贝
味道都唔错, 但细粒左d~
再拎热盘食~ 佢热盘区都放得几密集~
个位细细但都好多款热盘!
唔知其他地方得几个~
辣油花螺
唔太辣, 略嫌螺肉唔够爽(可能系我不嬲都麻麻地花螺)
炒辣蟹
味道几好~ 但蟹细只, 所以冇乜肉
炒蚬
炒蚬好好食, 我拎左好多
味道好好, 但算系重口味的~
食完要饮水~
龙虾汤
ok, 有少少粒粒龙虾肉
冻虾/蟹脚
鲜甜! 尤其系蟹脚! 好多地方𠮶d都冇味的~
但呢度𠮶d有鲜甜味! 赞! 蒸海斑
碟鱼岩岩拎出来就畀我见到, 我一野就拎左个鱼腩
当然油香好味!
甜品有movenpick雪糕同燕窝双皮奶~
movenpick雪糕
冇记错好似有3只味~ 朱古力, Vanilla同士多啤梨~
识食当然系食朱古力! 但𠮶阵我已好饱了..
所以只系食左一杯~
呢个好食! 我一个人食左3碗
佢有大量蒸住等你去拎~ 唔洗担心会冇~
其实仲有好多其他甜品的~但我食唔落了
食到最后, 岩岩隔离枱对情侣, 有侍应拎左件cake畀佢地~
装cake个碟写左happy birthday字样~ 写得好靓的~
原来系个女仔生日~ 听佢地讲~ 佢地都系买团购的~
但只要book位时同佢地讲声, 就会有呢个生日惊喜畀佢地
早知我都同佢地讲我地4周年啦
下次下次, 下次我会记得嫁喇!
成餐饭都食得好满足~ 好味!
虽然酒店旧d, 地点又远dd, 但真系物超所值,
最后我地用openrice价, 每人都只系$380有找~ 唔洗加一!
或者, 可以下年周年记念再来过丫