2023-11-26
烧烤系饿底代表又发挖到好食串烧!! (到底有几钟意食串烧/烧肉🤣)就喺炭火地鸡楼下,揾到呢间大众化D嘅串烧选择呢间冇炭火烧,有嘅系更多新颖串烧配搭选择,而且更抵食!串烧选择两版A4纸咁多分港﹑日﹑泰﹑川﹑新疆﹑西﹑韩味风格,另外仲有烧烤堂自家产品「堂」呢晚劲肚饿,两公婆怒食咗三十几串串烧,仲嗌咗三杯饮品,埋单都系9百几蚊…真系超抵食!!必食推介:「堂」豚肉节瓜波板糖 (附月见) $38/份超新颖配搭,原来好夹! 厨师将豚肉片节瓜片重复叠卷,食落油香爽口,点埋烧肉汁+蛋汁嘅混合体,超滋味唔系讲笑,必点中之必点!「堂」鸡皮墨鱼滑 $38/串惊艳之作! 食到琛珈爸妈不约而同地「哗! 正㖞呢个! 好食㖞!」点解会谂到用鸡皮包住墨鱼滑嚟烧,又可以实行得咁perfect,鸡皮劲脆口,内里包住嘅墨鱼滑坚系好有墨鱼嘅鲜甜味,又系必点中之必点!「堂」盐烧原块鸡皮 $22/串将原块鸡皮摊开烘烧,到底如何做到咁干身又香脆,食落好似食紧薯片咁,好crazy!! 好食到我地encore咗3串…「堂」蜜糖烧鸡中翼 $18/两只香港人必爱! 系去BBQ嘅味道! 皮脆肉嫩仲有蜜糖甜味,超爱~~~「港」蜜糖烧菠萝 $1
就喺炭火地鸡楼下,揾到呢间大众化D嘅串烧选择
呢间冇炭火烧,有嘅系更多新颖串烧配搭选择,而且更抵食!
串烧选择两版A4纸咁多
「堂」蜜糖烧鸡中翼 $18/两只
「港」蜜糖烧菠萝 $18/串
劲甜劲juicyyyyy! 好出色好好食
「港」糖不甩烧汤丸 $22/串
呢个真系冇喺其他地方食过,将迷你(宁波?)芝麻汤丸烧得表面香脆,再配埋糖不甩烧花生碎/砂糖一齐食,正!!
呢间烧烤堂系必定要encore,下次要同一班friend嚟再食过!
由上个月开始,烧烤堂仲延长营业时间至凌晨2AM,11PM后仲有 $1 黑松露鸡串 超抵优惠 (每人限点2串),绝对系大家嘅宵夜之选