2023-09-29 54 浏览
上次黎过呢间餐厅既隔离饮过手摇饮品既时候见到有个$148既特价餐已经想试架啦,今次就平日lunch过黎食,谂住少人d唔洗排队直入😆咁我地两个人都系拣食全日铁板烧优惠餐($148),呢个餐佢系可以拣牛或者豚肉,咁我地就一人拣一样,食之前首先上左沙律前菜开胃先,跟住就有个师傅过黎帮我地整铁板烧啦😋师傅将食材攞比我地睇下先,之后会问我地牛怕唔怕生,再开始帮我地煮,首先食既系只虾配蔬菜,只虾爽口弹牙,再加上师傅适当调味,好好味🥰之后就到牛同豚肉,师傅会加埋葱同炸蒜片整,烧好块肉就卷住葱同炸蒜上碟,肉同配料好夹,加上块肉烧既时候亦有调味,师傅手势几好,同埋特价餐既肉都系靓既,咬落去有肉既油份同肉汁,真系正🤩之后就系个炒饭,佢可以拣牛肉或者烟肉炒饭,咁我地就各拣一份,不过整既时候师傅都知我地系会share食,所以都系一次过炒比我地,个炒饭用d洋葱同青椒等等炒香佢,加埋d肉碎整出黎香喷喷,好食,食饭既同时员工会比埋个面豉汤我地饮,时间岩岩好👍🏻最后我地追加左铁板焦糖多士($10),呢个多士好邪恶,系用牛油同糖去整,d糖沾满多士上面,再烧得岩岩好金黄色,食落又脆又好味,就算食完要去减肥都要食呀🤣饮品方

饮品方面会有半价优惠叫comma既饮品,我就拣左冻白桃冰号加椰果($19),另一杯就系冻寒天青茶($17),两杯饮品都保持上次水准,都系一样咁岩我地口味🤪

呢间个特价餐我觉得系抵食,成个餐既种类同份量都适中,食晒就会够饱,又有专人去为我服务,除左厨师,其他店员都做得好好,收碟都快,个餐仲要夜晚都一样价先正,虽然我系食lunch😂
2023-09-26