2019-02-26 140 浏览
近排同女朋友行旺角,见到附近既一张流心奶皇西多士既poster,忍唔住入左去试😈。入到去先知原来系新开既点心铺,而且仲好高质。-奶皇流沙西多士 $22依个价出去茶记食个普通西多都未必得,面包炸得好松软,蛋浆落得好足好重蛋香味。奶皇馅一切开个多士就爆晒出黎,奶皇馅质感造得岩岩好 唔会太过稀,奶皇味同咸蛋味亦都配合得恰到好处,超好食!另外仲有黑芝麻流沙拣,下次食我都会试下。🤓-莲蓉西米焗布甸 $20依样甜品真系好复古,记得好细个既时候都系跟屋企人去酒楼食过一次,依家亦都系得番某几间酒楼会造,所以叫左个黎试下!啖啖都食到西米同莲蓉,应该用左奶皇代替吉士馅。甜度岩岩好,表面亦都烧到焦糖化左,唯一可惜既系奶皇味遮盖晒莲蓉味,但如果未试过依款怀旧甜品既可以去依到平平地试下。-黄金流沙包 $22做到流沙既效果,奶皇馅都够晒香,但包蒸得唔够松软。-银津虾饺王 $32虾饺皮造得好薄好滑,内馅居然落左四粒虾仁,好有诚意。-金蒜鲜虾春卷 $20春卷炸得几脆几香,内馅都系好饱满,唔系几食到有蒜味,但整体黎讲系几好食。-韭黄鲜虾肠 $32肠粉又系造到好薄好滑,好抵赞。但系长度就短左少少,可以大条番啲。虾仁都系落

奶皇流沙西多士 $22
奶皇流沙西多士

莲蓉西米焗布甸 $20
莲蓉西米焗布甸

黄金流沙包 $22
做到流沙既效果,奶皇馅都够晒香,但包蒸得唔够松软。
黄金流沙包

银津虾饺王 $32
虾饺皮造得好薄好滑,内馅居然落左四粒虾仁,好有诚意。
银津虾饺王

金蒜鲜虾春卷 $20
金蒜鲜虾春卷

韭黄鲜虾肠 $32
肠粉又系造到好薄好滑,好抵赞。但系长度就短左少少,可以大条番啲。虾仁都系落得好够!
韭黄鲜虾肠

茶介 $3
茶好似系冇得拣既,得寿眉。
呢间既樽仔奶茶奶茶都几出名,好似系由香港国际奶茶王亲手主理,有机会再试下。
总括黎讲食物质素高、价钱唔贵、唔洗加一,甚至仲比唔少连锁点心铺更好食更有诚意。行过先达旺中波鞋街既可以去试一试个西多同布甸!但记住唔好学我咁叫咁多奶皇既点心,因为实在太济了。🤧
2019-02-24
奶皇流沙西多士