2024-09-05
呢间荔枝角工厦上面嘅人气台式小店,喺大角咀开分店啦!呢间小店一直系爱店名单之一❤️,招牌台式吐司同便当必试,而且仲可以用优惠价加配饮品,性价比超高!新分店菜式同总店差唔多,冇咗芋圆,但就有蛋饼搭救!餐厅主要用QR code落单同俾钱,坐低手机叫完就可以等食,上菜速度几快,无论系堂食定外卖都啱!-——————————————🥪◖慢烤鸡腿蛋吐司◗ $49鸡腿肉超厚,腌得又够入味,配上流心蛋同烘过嘅多士,蛋浆捞埋鸡腿肉,口感creamy,仲搽咗少少柠檬蛋黄酱,食完都唔会腻!🥘◖红烧台式牛肉汤面◗ $68牛肉面热辣辣大大碗,牛肉份量够多,用上牛肋肉,肉质软腍有口感!另外佢嘅汤底同面底都值得一赞,面条烟韧有口感,汤底牛味浓郁,仲有少少辣,食落超惹味!🍱◖手工卤肉慢烤鸡扒便当◗ $69便当嘅配料好多,鸡扒即叫即焗,要10-15分钟,鸡肉好嫩滑,而且一啲都唔干柴;卤肉肥瘦相间,卤得够入味,超好捞饭!🫔◖芝士吞拿鱼粟米蛋饼◗ $42蛋饼里面满满嘅吞拿鱼,爆晒馅,一拉起佢仲会拉丝!食落味道咸香,加咗啲粟米粒,口感更加丰富🧋◖冬瓜茶◗ +$9台湾嘢点少得冬瓜茶,呢款系低糖配方,但个人都系觉得甜咗少少,另外沟
-——————————————
🥪◖慢烤鸡腿蛋吐司◗ $49
🥘◖红烧台式牛肉汤面◗ $68
🍱◖手工卤肉慢烤鸡扒便当◗ $69
🫔◖芝士吞拿鱼粟米蛋饼◗ $42
🧋◖冬瓜茶◗ +$9
台湾嘢点少得冬瓜茶,呢款系低糖配方,但个人都系觉得甜咗少少,另外沟咗啲桂花乌龙茶啱啱好~
🧋◖桂花乌龙◗ +$12
桂花乌龙系无糖的,清香解渴
🌟Encore指数:9/10