2019-05-06
今日去尖沙咀行街,经过韩国街附近, 天气有D天阴阴仲有雨,想揾个地方食野 又可以避雨。见到呢间火锅店, 外面望入去几似系韩式火锅特式,但原来系台式涮涮锅,见价钱抵食,所以都唔使考虑太多晏昼食咩就入去试。整体餐厅环境几舒服卫生,无好劲既油烟味,食落都舒服, 打开MENU臭臭锅有9个选择,每个锅入面配搭唔同既馅料同汤底,每款可以跟粉丝或者白饭, 我想食得再丰富D, 加钱转卥肉饭,饮品可以转台式特饮,大约每个锅大花费$100左右, 比起其他火锅店系抵食 落完单好快已有得食,有咩野正得过天下流流打边炉丫我叫左芝士牛奶锅, 蕃茄白豚锅先黎左蕃茄白豚臭臭锅,职员好细心, 每个锅底点火暖住食物, 先试左蕃茄汤底 饮一啖好醒神足料,而且配料甚多,数埋一共有十几款, 有肉丸, 豚肉, 各式蔬菜, 配埋卥肉饭, 送饭一流 之后黎芝士牛奶锅, 个人认为汤底岩岩好,好香芝士奶味, 加上配料多到惊食唔哂既情况,不过最后都冇浪费食物,晏昼又唔赶行程,边坐下边食,又爽又抵食。打边点少得食肉,肉味唔错,几好食, 配上粉丝, 粉丝连汤底一齐食, 更好味 呢锅有好多新鲜菜蔬,几健康,而且汤底可以边食边饮。 饮品拣左个柠檬
落完单好快已有得食,有咩野正得过天下流流打边炉丫
我叫左芝士牛奶锅, 蕃茄白豚锅
饮品拣左个柠檬疏打特饮,饮落口感唔太甜,不错
份量够食 如果三五知己爱打边炉绝对值得