2021-05-05 497 浏览
十二锅 >📍佐敦前日朋友话好想食台式火锅 于是就去咗呢间新开嘅十二锅😋🍲芝士竹轮寿喜烧锅 $88好耐冇喺出面食芝士竹轮寿喜烧🤣 有牛肉、芝士竹轮、芝士鱼豆腐、蛋饺、鸣门卷、蟹棒、蜂巢豆腐、粟米、南瓜、娃娃菜、炸腐竹、冬菇等等 好足料😆😆 另外可以拣饭或者粉丝😛 寿喜烧汤底唔会太咸 牛肉份量都好多 仲可以自己点唔同酱 配沙茶酱几夹🤣🍲虫草花药膳羊锅 $88另外呢个药膳羊锅都唔错 个汤底充满药材味 好滋补😋 呢个锅有羊肉片、虫草花、鲜淮山、浓汁猪肉丸、爆汁牛丸、蜂巢豆腐、蛋饺、芝士鱼豆腐、冬菇等等 羊肉唔会好膻 羊肉冇乜脂肪 食多几块都唔怕🤣🐣夜市鸡皮卷 $36呢个必叫‼️ 鸡皮包住鸡腿肉 鸡皮好脆 入面嘅鸡肉好嫩滑😋😋鸡皮有种盐酥鸡嘅味道 一人一条啱啱好😛🌶麻辣臭豆腐 $48台湾臭豆腐同香港唔同 呢度嘅臭豆腐唔系好臭🤣 多咗种麻香 但唔会太辣😋🐑纽西兰羊肉片 $48另外可以再加肉类丸类等 我地加多份羊肉片 估唔到唔洗$50都有咁大盘 好抵食😆😆🥭香芒奶雪 $35好重芒果味 清新唔太甜 沙冰打得好幼细 唔会咬到冰碎 好解腻😛
十二锅 >📍佐敦
前日朋友话好想食台式火锅 于是就去咗呢间新开嘅十二锅😋