呢间系食过好多次嘅桂花小幸~连接住将军澳站,只系2分钟路程,实在超级方便!sets价钱超级抵,仲有我好钟意食嘅台式蛋饼,芝士、蛋及肉松🫶🏻🫶🏻套餐仲会跟配一个蕃茄浓汤通粉及饮品。佢嘅盐酥鸡扒亦都好出色,鸡扒炸得酥脆可口,但有少少咸及白胡椒味,喺台湾夜市嘅经典小食。蕃茄浓汤手工面嘅面条烟靭程度唔错~呢个茶餐仲可以加配各项小食,我就拣咗好入味嘅青瓜同埋凉拌黑醋茄子🍆,凉拌茄子比较难遇到好食,呢个凉拌酸酸地好开胃!重头戏嘅红烧牛肉卤肉饭份量超多,八块红烧牛肉都好腍滑入味,加上卤蛋及卤肉饭,食肉兽一定会超满足👍平时见到好多中学生买桂花小幸嘅台式手摇饮品,以前已经饮过佢哋嘅黑糖珍珠鲜奶,鲜奶比例高,珍珠好有咬口~炭烧乌龙珍珠鲜奶,奶味冇黑糖珍珠鲜奶咁突出,不过茶底香浓,钟意饮乌龙茶嘅人就唔好错过

• 黑糖珍珠鲜奶
  • 盐酥鸡排卤肉饭