餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期)
资讯:

2023-01-01 28 浏览
不嬲茶木系周围都有得食,本来对呢D连锁餐厅都冇乜太大兴趣,但系今次食完之后,又觉得茶木其实唔错,个价钱唔贵,又可以过下台湾嘢嘅瘾。👍喺商场行嚟行去拣咗好耐,最后朋友又想食台湾嘢,所以我哋直接拣咗茶木,一入到去就见到餐厅做紧晚市套餐优惠,叫晚尝二人餐,对下对下,又真系发觉几平,起码打咗个七折。 所以我哋梗系叫呢个餐黎食啦。呢个餐包咗两个小食,两个主食,两个饮品,仲可以加十蚊叫甜品㖭,食到捧住个肚走都得呀。主食方面我哋叫左茶渍饭,同埋牛肉面。茶渍饭系三文鱼汤底,面头有少许嘅三文鱼,同埋渍物,虽然系似日本嘅多过台湾嘢,但系味道都唔差👍另外牛肉面方面,牛肉分量都颇多,汤底有少少辣,而且面嘅粗幼啱啱好,食落都几弹牙。