2022-06-10
2022年6月1日 星期三今日晏昼有事要去观塘,顺便系果度食埋lunch先返公司,突然之间好想食台湾野,于是上网揾睇吓有咩餐厅推介,之后就见到呢一间之前从来未食过,所以入到去餐厅都唔太知程序,原来系自己去收银到俾钱先,再到隔篱房揾位,内部唔算太大,位置都唔多,但系感觉几舒服,装修都比较简约餐牌上面有好多唔同选择,便当、汤面同拌面都有,甚至台湾小食都有提供,价钱唔算太贵,最后我点左一个面加一杯饮品加埋都系$82,观塘黎讲价钱都算合理,唔洗加一服务费等左大约10分钟左右,豆浆珍珠红茶就黎到,第一次尝试豆浆配搭红茶,豆味同茶味都几出,冇谂过几夹,而且珍珠够晒烟韧,份量都有成个杯既4分之1,饮完都已经饱饱地食物方面我要左丰盛牛肉鲜茄汤面,里面有牛肉、贡丸、花枝丸等等,真系几丰富,而且鲜茄汤底几甜,有浓郁既蕃茄味,食到停唔到口
加埋都系$82,观塘黎讲价钱都算合理,唔洗加一服务费